Ga naar hoofdinhoud

Doe mee met enquête Windwinning Culemborg

Tot 2 september staat een enquête online waarmee alle inwoners van Culemborg kunnen laten weten wat zij belangrijk vinden als het gaat over windmolens in onze gemeente. In de enquête staan 10 stellingen die gerangschikt moeten worden. Ook kunnen deelnemers een eigen idee achterlaten.

Gemeente Culemborg wil een energieneutrale gemeente worden en wil hierom ruimte maken voor schone energie uit wind. Energiebedrijf Eneco en coöperatie Vrijstad Windwinning werken aan Windwinning Culemborg: het plan waarbij in onze gemeente zes tot acht windmolens ontwikkeld worden ten zuiden van de N320. Deze initiatiefnemers willen nu van de inwoners van Culemborg weten welke belangen het zwaarst voor hen wegen? Staat het milieubelang, de verdeling van de opbrengsten of het belang van omwonenden voorop?
Om hier een beeld bij te krijgen, vragen Eneco en Vrijstad Windwinning aan de inwoners om de link https://surveys.enalyzer.com?pid=futpefs3 te volgen en de enquête in te vullen. Het invullen kost een paar minuten. In september wordt de uitslag van de enquête duidelijk. De uitkomsten gebruiken Eneco en Vrijstad Windwinning bij het ontwerp van Windwinning Culemborg en de verdeling van de opbrengsten.

Back To Top