Ga naar hoofdinhoud

“Sinds voorjaar 2021 zijn we verantwoordelijk voor de website, het beantwoorden van vragen van omwonenden en het adviseren over de projectcommunicatie. Het geeft een goed gevoel om met ons werk een klein steentje bij te dragen aan het opwekken van schone energie.”

Leeftijd

43 & 51

Woonplaats

Utrecht

Functie

Communicatieadviseurs

Wie zijn jullie?

Ivo en Harmony: “Naast dat we levenspartners zijn werken we ook samen in ons bureau Thonon Folz | Words with Impact. We helpen onze opdrachtgevers met advies over belangenbehartiging, omgevingscommunicatie en tekstschrijven. De meeste van onze opdrachtgevers werken in de duurzame energiehoek. Daarnaast hebben twee tienerkinderen, een van wie gaat naar school in Culemborg. Ook reizen we heel graag en is Harmony rugbytrainer en doet Ivo in zijn vrije tijd aan wielrennen. Ook hebben we een volkstuin waarin we graag tijd doorbrengen, al hebben we eigenlijk beiden geen groene vingers.”

Wat is je drijfveer voor wind?

Ivo: “Windenergie is schoon, wind is er in Nederland bijna altijd en windmolens nemen weinig ruimte in. Zoals een boer ooit zei: ‘Mijn koeien kunnen er  gewoon onderdoor lopen’. Mensen zeggen weleens dat windenergie niet thuishoort in een land met weinig ruimte zoals Nederland, maar je zou juist kunnen zeggen dat windenergie dubbel ruimtegebruik mogelijk maakt en daarmee ruimte bespaart.”

Harmony: “Ik ben al lang bezorgd over onze toekomst en dat we duurzamer moeten wonen. Energie is een van de belangrijkste gewoonten dat we moeten veranderen. Wind heeft Nederland zo veel dus waarom niet gebruik maken van zulke gratis energiebron?”

Kunnen jullie je werk voor Vrijstad Windwinning omschrijven?

Harmony: “Ik schrijf de meeste artikelen voor op de website en samen met Ivo adviseer ik over strategie. Ik onderhoud daarnaast de webpagina en maak ik de nieuwsbrieven op.”

Ivo: “Als je als omwonende een vraag hebt dan kom je meestal als eerste bij mij uit. Ik beantwoord de meeste vragen die via de mail of telefoon binnenkomen en help mee met content op de website, zoals de ‘Veelgestelde vragen’. Verder adviseer ik over het betrekken van omwonenden en het geïnformeerd houden van de gemeenteraad.”

Waar halen jullie het meeste werkplezier uit?

Ivo: “Een goed gesprek met een omwonende. Ook al zijn we het niet in alles met elkaar eens, het is toch fijn om met elkaar in gesprek te zijn. Zonder dat gesprek kan je als omwonende niet je verhaal kwijt en hebben wij geen kans om iets recht te zetten.”

Harmony: “Ik houd ervan om mensen aan inzichten te helpen die ze eerst niet hadden. Soms bestaan er denkbeelden over windenergie die eigenlijk niet kloppen, en dan is het fijn dat ik kan helpen te laten zien dat het eigenlijk anders zit.”

Back To Top