Ga naar hoofdinhoud

Windwinning Culemborg maakt Nederland
een beetje groener

Windwinning Culemborg is een lokaal windenergie-initiatief met een eerlijk en sociaal rendement: samen winnen; samen delen. Zodat we samen de kans pakken die klaar ligt om samen te werken aan een beter klimaat door het opwekken van duurzame energie.

Windwinning Culemborg wordt ontwikkeld door Vrijstad Windwinning (een coöperatie van inwoners) en Eneco. Er is afgesproken dat beide partijen een even groot aandeel in de ontwikkeling hebben: fifty-fifty dus. Windwinning Culemborg wil de eerlijkste windwinning van Nederland zijn.

Het projectgebied ligt ten zuiden van de N320 en wordt begrensd door de Oude Beesdseweg, Kooiweg Oost, Daam van Dijkweg, Korte en Lange Aventuurseweg.

Over Vrijstad Windwinning

Vrijstad Windwinning is een initiatief van Culemborgers die de stad energieneutraal willen helpen maken door het realiseren van een windpark in Culemborg. De coöperatie is eind 2018 opgericht en heeft inmiddels zo’n 70 leden. De coöperatie wil de noodzakelijke omslag realiseren naar het lokaal opwekken van duurzame energie, in Culemborg, samen met zoveel mogelijk Culemborgers, plaatselijke bedrijven en organisaties.

Vrijstad Windwinning logo RGB_web
eneco-logo

Over Eneco

Eneco is actief in de energiesector en staat midden in de samenleving. De wortels van het bedrijf gaan terug tot in de 19de eeuw. Als eerste energiebedrijf ging het in 2007 al voor een duurzame koers en die vaart de onderneming nog steeds. Het is een van de grootste investeerders in duurzame energie in Nederland en werkt samen met miljoenen consumenten en vele bedrijven. Eneco brengt de energietransitie in de praktijk, met slimme, duurzame en betaalbare producten en diensten.

Back To Top